top of page

RIMINI PRVI MAJ 3 NOĆI 2023

PUTOVANJE RIMINI PRVI MAJ 2023
Obilasci Bolonja - San Marino - Ravena - Urbino - Gradara
6 dana / 3 noći autobusom

FERARA - grad najlepših palata.To je grad bajkovite lepote i velikog broja znamenitosti, a najveći broj znamenitosti Ferrare datira iz 14.i 15. veka. Zaštitni znak ovog grada je bickl koji dominira kao prevozno sredstvo.


BOLONJA - glavni grad regije Emilia Romagna. Čuvena po arhitekturi kojom dominira topla crvenkasto narandžasta boja, a sam centar grada je, s obzirom na to da ima samo pola miliona stanovnika, veoma veliki i pri tom odlično očuvan. Bolonja se u Italiji smatra gastronomskom prestonicom, a špageti bolonjeze i bolonjske lazanje su specijaliteti poznati u celom svetu. U Bolonji se danas nalaze neki od najpoznatijih fakulteta u Italiji, kao i najstariji univerzitet u Evropi, osnovan u 11. veku.


RAVENA - Šarmantan grad koga zovu evropska prestonica mozaika! Upravo u ovom gradu je poslednje godine života proveo Dante Aligijeri, gde je i sahranjen.


SAN MARINO - Republika San Marino je jedna od najmanjih država u Evropi. Urbano središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titano...

bottom of page